Considerations To Know About kültür mantar tohumu
Considerations To Know About kültür mantar tohumu
Blog Article
Şapkası istiridye şeklini andırması nedeniyle istiridye mantarı olarak adlandırılmıştır. Doğada kavak ağaçlarında yetişmesi nedeniyle kavak mantarı olarak da bilinir.
İlkbahar aylarında toplanıp tezgahlarda sergilenmeye başlanan kuzu göbeği mantarları, krem ve kahverengi tonlarındaki rengi, bal peteğine benzeyen şapkalı kısmı ve içi boş silindir sapları ile diğer mantarlardan kolayca ayrılabiliyor.
İstiridye mantarı yapraklarının kenarı yukarı doğru dönüyorsa veya mantar sapı uzuyorsa oksijen yetersizdir.
3 ay sonunda yeni tohumla ve yeni talaşla mantar kiti kurulmalıdır. Evde istiridye mantarı yetiştirmek bu kadar kolaydır.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.
Mantarın sayısız faydalarının tüketiciye ulaştırılması verilen emeğin karşılığının alındığının bir göstergesi olur.
Evde istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler için senelik hasat sayısını Web bir rakamla ifade edemeyeceğiz. Ancak mantar kompostu ile yetiştirme yapılıyorsa three ay boyunca verim alınacağını söyleyebiliriz. three aylık hasattan sonra mantarların kalitesinde düşüş yaşanabilir.
This Web get more info page is employing a safety assistance to shield itself from on the web assaults. The motion you just carried out activated the safety solution. There are various steps that could cause this block which include publishing a specific term or phrase, a SQL command or malformed information.
İstiridye mantarı kuluçka ve hasat dönemlerinde farklı sıcaklık ve nem değerleri isteyen bir mantardır. Bu nedenle üretim yapılan ortamın şartlarının kontrol edilebilir ve istendiği gibi değiştirilebilir olması gereklidir.
Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir yeri bulunuyor. Yaprak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinmesinin sebebi, doğada kayın ve kavak ağaçlarının gövdelerinde yetişmesinden kaynaklanıyor.
Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık fifteen ila twenty santigrat dereceler arası.
The realm’s name arrived from “Igdır Bey”, the oldest son of Cengiz Alp who was one of 6 sons of Oghuz Han belonging to inside Oghuz 3 arrows branch thought to be the 21st on the 24 Oghuz branches.
Doğada istiridye mantarının gelişimi ormandaki sis sayesinde oluşur. Bu nedenle en yüksek verim yapay sis oluşturarak alınabilir.
Kapsamlı ve profesyonel istiridye mantarı yetiştirmek isterseniz; sizlere bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebiliriz. Genellikle kapsamlı istiridye mantarı yetiştirmek isteyenler depo ya da çadvertisementır ortamında üretime başlar.